Chirologie.jouwweb.nl
Welkom » Artikelen over handlezen » Filosofenknobbel

Een van de stelregels in de Chirologie is dat een configuraties, consistentie, kleur, kromme/ knokkelige/gladde/gedraaide vingers/duimen of druppels op vingertoppen en dergelijke, aanvullende of extra informatie kunnen geven over de plaats of vingers waarop ze voorkomen zowel positief als negatief.
Laten we een voorbeeld nemen.

De Filosofenknobbel (wordt ook wel Hoek van Timing genoemd) dit duimgewricht ligt op het 2e kootje van de duim. Het 2e kootje van de duim staat voor ‘’denken, kunnen, kennis, weten en intuïtie’


Filosofenknobbel

De Filosofenknobbel (wordt ook wel Hoek van Timing genoemd) dit duimgewricht ligt op het 2e kootje van de duim. Het 2e kootje van de duim staat voor denken, kunnen, kennis, weten en intuïtie.
Dit kootje maakt de stem van je ziel zichtbaar en vertelt iets over je verstand, de intellectuele/mentale wil, het ‘’kunnen’’ alsook je natuurlijke intelligentie. Dit kootje staat voor het rationele, voor logisch denkvermogen, intuïtie alsook het vermogen om te kunnen redeneren en oordelen.
Het 2e kootje van de rechterduim betreft je logica en die van de linkerduim je wijsheid.

Is het duimgewricht van het 2e kootje knokkelig dan wordt deze de Filosofenknobbel genoemd. De Filosofenknobbel geeft dus extra informatie over het 2e kootje van de duim en accentueert de kritische denkwijze van het 2e kootje van de duim (immers knokkels duiden op een kritische instelling).

“”De Filosofenknobbel vertelt dat je een kritische en bedachtzame denkwijze hebt en een filosofische of religieuze instelling. Je denkt lang over de dingen na wat tot piekeren kan leiden. Je kunt goed met mensen om gaan.
Verder hebt je gevoel voor tijd, een ingebouwde klok. Je kunt goed schatten hoe lang iets duurt, gevoel voor dosering, beleidslijn en definiëren. Je kunt op het juiste moment keuzes maken, ergens zijn of de juiste mensen weten. Deze knobbel wijst ook op gevoel voor ritme wat zowel met muziek (drummer) als met handvaardigheid (tennis) te maken heeft””.

Meer weten over de duim?

zie boek Universele Handleeskunde

 

 

 

-o0o-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb