Chirologie.jouwweb.nl

ISISLIJN, PLUTOLIJN, DIFIAANLIJN OF SPIRITLIJN.

 

 

ISISLIJN, PLUTOLIJN, DIFIAANLIJN OF SPIRITLIJN.

[De Isislijn is een verticale lijn die onder aan de percussie (of fysieke Uranusberg) begint en ter hoogte van de ulnaire Marsberg (Mentale Uranusberg) of Hartlijn (Emotionele Uranusberg) eindigt. Zie foto Uranusbergen

 

De percussie (Uranusbergen) staat voor instinctieve gevoelens, maken behoeften en verlangens zichtbaar en laten zien welke invloed die op ons leven hebben. Deze geven ook inzicht in de mate van toewijding, verlangens, afhankelijkheid, betrokkenheid en verslavingen, zowel psychisch als fysiek. Deze behoeftes kunnen we niet uit ons leven verwijderen want ze vormen de basisbehoeften om te overleven.

Zoals we weten verhogen de lijnen de eigenschappen van de zones waarop ze voorkomen.

Deze zeldzame lijn wil ik graag beschrijven omdat mijn 3 maanden oude kleinzoon hem in zijn rechterhand had, inclusief de lus van Ernst en Humor. Maar helaas, na twee jaar was de lijn verdwenen.

Ik heb deze lijn van mijn oude leraar (Henk van der Pol) geleerd in 1986 en ook uit Duitse boeken gehaald.

In oude Latijnse handleesboeken werd al over de Isislijn geschrevenen maar er bestond toen nog geen interpretatie ervan. Ook in latere handleidingen sprak men nauwelijks over de Isislijn.

Pas begin 20 eeuw schreef de beroemde handlijnkundige Ernst Issberner- Haldane (1966) weer voor het eerst over de Isislijn in zijn boek Wissenschaftlich Handlesekunst (Chirosophie) 1921. Hij schrijft dat de lijn ''levensernst en matigheid'' aangeeft en dat dit alles was wat hij had waargenomen.

Jaren later constateerde hij ook ''discipline'' en schreef in zijn boek Die Kunst, aus der hand zu lesen, 1999, dat de lijn ontbreek in de hele literatuur en ook zelden werd genoemd zonder verdere uitleg.

In het boek van Ursula von Mangoldt, Wer bin ich? Lebens- und Schicksalsweg aus dem Bild der Hand 1977 wordt de lijn ook de Plutolijn genoemd. Ze beschrijft dat de lijn onderaan de percussie begint en ongeveer ter hoogte van de Marsberg (upper, ulnaire) of Hartlijn eindigt. De lijn heeft met het collectieve onderbewustzijn te maken en met de onbewuste levensenergieën (prana) die als het ware naar het bewuste stroomt.

Helmut Gerhart, Das 1x1 der Handlesekunst 1998 beschrijft dat het met het Uranus-principe te maken heeft en dat de lijn in 1930 werd ontdekt. Hij beschrijft dat de Isis- of Plutolijn de hoogste spirituele kennis symboliseert. De persoon heeft magische invloeden over aarde en milieu, kent de zuiverste vorm van het bestaan, is onbaatzuchtig, bezit transcendente wijsheid.

Werner Koch, Das Handlese Handbuch 1998 beschrijft dat de persoon anderen met zijn suggestieve energieën kan beïnvloeden, hypnotiseren of biologeren.

Anne L.Biwer, Handlesen auch fur Kinderhande 2001 noemt de lijn de Geestlijn. Symboliseert een spirituele morele zoektocht. Mensen met die lijn (meestal wat oudere mensen) zijn wijs, welwillend en vaak zeer spiritueel. Komt de lijn bij jonge kinderen voor dan zijn het bijzondere en aparte persoonlijkheden.

Manfred Magg, Hand und Horoskop, Was handlesen mit Astrolgie verbindet 2002 noemt de lijn ook de Onthoudingslijn. Symboliseert een bewuste reine levenswijze.

Magda van Dijk-Rijneke, Standaardwerk Universele Handleeskunde 2000 en 2013 beschrijft dat de lijn ook Diafiaan-lijn wordt genoemd. De Isislijn wijst op onbaatzuchtigheid en geeft aan dat de persoon er toe neigt zichzelf voor anderen op te offeren. Kan anderen met zijn suggestieve energieën beïnvloeden, hypnotiseren of biologeren. Bezit inzicht in ‘het universele weten’ en is heel spiritueel.

Zie ook blz. 304 en 73 van boek standaardwerk Universele Handleeskunde.

 

-o0o-

 

 

URANUSBERGEN

De Uranusbergen, aangeduid als de Fysieke Uranusberg, de Mentale Uranusberg en de Emotionele Uranusberg, liggen op de percussie (slagzijde) of zijkant van de handpalm, naast de palmbergen.

Deze bergen maken onze instinctieve gevoelens, behoeften, gewoontes en verlangens zichtbaar en laten zien welke invloed die op ons leven hebben. Ze geven inzicht in de mate van toewijding, gehechtheid, verlangens, afhankelijkheid, betrokkenheid en verslavingen, zowel fysiek als psychisch.

 

De exacte grens tussen de Uranusbergen en de palmbergen is wat moeilijk aan te geven, maar de Uranusbergen beginnen daar waar de dermatoglyfen eindigen.

 

Behoeftes, gewoontes en vormen van afhankelijkheid kunnen wij niet zomaar, zonder onszelf pijn te doen, uit ons leven verwijderen, want ze vormen de basisbehoeften om te overleven. Alleen wanneer deze behoeftes excessief worden is het een verslaving.

 

Kenmerken: Originaliteit, vrijheidsliefde, eigenzinnigheid, intuïtie, maar ook extravagantie, verslaving, onstandvastigheid, afhankelijkheid en rebellie.

 

-o0o-

 

Isislijn bij mijn kleinzoon 3 maanden oud.

Maak een Gratis Website met JouwWeb